Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Chapters Save the Date: The Service Design Global Conference Takes Place October 21-22, 2021

Save the Date: The Service Design Global Conference Takes Place October 21-22, 2021

It’s time to mark your calendars because our 2021 virtual conference is happening and you are invited!

Continue reading
SDN Chapters EMEA Edition of the Going Glocal Meetup Series Looks to Explore the Positive Impact of Inclusive Design

EMEA Edition of the Going Glocal Meetup Series Looks to Explore the Positive Impact of Inclusive Design

April 20, 2021 members-only event to be hosted by SDN Finland and Norway

Continue reading
SDN Chapters SDN Accreditation developments – our new programme is online!

SDN Accreditation developments – our new programme is online!

Our SDN Accreditation Programme is continuously developing, and we are pleased to share with you our latest developments! Visit our new landing page to learn more about our new programme and consider applying for your SDN accreditation. Many benefits await you!

Continue reading
SDN Global News Member Welcome Board

Member Welcome Board

The SDN new Member Welcome Board (Trello) has just launched and it is most assuredly a "must-read" for all. Members both old and new and even those in the making will benefit from an easy to follow path towards maximising your membership and getting the most value from all we have to offer!

Continue reading