Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Chapters FJord Talks AI Collaboration Is the Future During SDGC19 Workshop

FJord Talks AI Collaboration Is the Future During SDGC19 Workshop

Global design and innovation consultancy Fjord presents Designed Intelligence, a look at service design through the lens of AI partnership.

Continue reading
SDN Global News SDGC19 Tickets for Sale

SDGC19 Tickets for Sale

Pick your preferred type of ticket or pack and get access to two buzzing and vibrant conference days with inspiring talks and intense workshops

Continue reading
SDN Chapters Service Design Network Monthly Meetup

Service Design Network Monthly Meetup

We'll be having our third Thursday monthly meetup on September 19th in the Sunken Garden for the Garfield Park Biergarten & Indy Story Slam event!

Continue reading
SDN Chapters Service Design Award 2019 - The Finalists

Service Design Award 2019 - The Finalists

The SDN has announced all Service Design Award 2019 finalists, whose work is internationally recognised as a benchmark of world-class service design.

Continue reading