Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Chapters We are Service Works  Receives  Organisational Accreditation

We are Service Works Receives Organisational Accreditation

We are Service Works is granted with SDN Organisational Accreditation

Continue reading
SDN Chapters Service Design Global Conference 2022 - Early Bird Registration open

Service Design Global Conference 2022 - Early Bird Registration open

Take advantage of the early bird tickets and register under reduced prices until August 31st.

Continue reading
SDN Global News SDA Organisational Re-Accreditation

SDA Organisational Re-Accreditation

SDN is delighted to announce the Service Design Network Organisational Re-Accreditation of Service Design Academy (SDA) from 2022 – to 2025.

Continue reading
SDN Chapters China Bridge receives Organisational Accreditation

China Bridge receives Organisational Accreditation

The SDN recognises the authority and quality of China Bridge in the provision of service design education and qualification.  Founded in 2003, CBi China Bridge is an insight-based innovation consultancy firm that enables organizations to ‘bridge their next’ success in China by developing products, services and experiences, through insight-based innovation.

Continue reading