Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Chapters Service Design Global Conference 2024 - Registration and Speaker Call are open!

Service Design Global Conference 2024 - Registration and Speaker Call are open!

Super Early Bird tickets for the Service Design Global Conference (SDGC24) are now open for sale. Register early and get a free workshop included in your conference ticket, as tickets are available in limited quantity.

Continue reading
SDN Chapters Join us for the next Service Design Network Next Gen Conference 2024

Join us for the next Service Design Network Next Gen Conference 2024

Attention students, young and senior professionals and career shifters: Join us for the 3rd annual SDN Next Gen Conference 2024 held online with the amazing theme: “Infinite Threads: Interdisciplinary Collaboration to Unlock the Power of Service Design” on April 12th.

Continue reading
SDN Global News Replay tickets SDGC23

Replay tickets SDGC23

If you missed the Service Design Global Conference 2023, you can now register for a ticket to watch the recordings from our Replay section.

Continue reading
SDN Chapters Highlights from the webinar Human Insights & Service Design with Manon Philippin

Highlights from the webinar Human Insights & Service Design with Manon Philippin

We are excited to share the entire recording and additional resources based on this event with Manon Philippin

Continue reading