Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Global News In-person tickets are sold out!

In-person tickets are sold out!

In-person tickets are sold out! There are still places to register for in-person workshops and virtual tickets are still available

Continue reading
SDN Chapters Call for Papers: Touchpoint Vol. 13 No. 3

Call for Papers: Touchpoint Vol. 13 No. 3

The Call for Papers for our next issue of Touchpoint is open! Submit your abstract by October 16th 2022 and help us to advance the service design field and its practices. We’re looking forward to many inspiring contributions!

Continue reading
SDN Chapters Register today! In-person conference tickets almost sold out!

Register today! In-person conference tickets almost sold out!

There is still time to register for the Service Design Global Conference 2022 which will take place in Copenhagen, October 13 - 14, 2022.

Continue reading
SDN Chapters We are Service Works  Receives  Organisational Accreditation

We are Service Works Receives Organisational Accreditation

We are Service Works is granted with SDN Organisational Accreditation

Continue reading