Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Chapters Program is now live and workshop tickets are  available for Service Design Global Conference 2021!

Program is now live and workshop tickets are available for Service Design Global Conference 2021!

We have some exciting news – program for the upcoming Service Design Global Conference 2021 is now live. Please visit the conference website for more information.

Continue reading
SDN Chapters Early bird tickets are now available for Service Design Global Conference 2021!

Early bird tickets are now available for Service Design Global Conference 2021!

The conference team is excited to welcome you to this year's Service Design Global Conference scheduled between October 21 – 22, 2021 (save the date to your calendar!)! Today, we are thrilled to announce that the early-bird tickets are now available with a new tiered pricing system for purchasing tickets.

Continue reading
SDN Chapters Announcing the theme for the Service Design Global Conference 2021: Taking a Stand

Announcing the theme for the Service Design Global Conference 2021: Taking a Stand

October 21 – 22, 2021 (Online)

Continue reading
SDN Global News It's here! The SDN Accreditation Programme for Service Design Practitioners

It's here! The SDN Accreditation Programme for Service Design Practitioners

We, at the SDN, are proud to announce the launch of our SDN Practitioner Accreditation programme - an entry-level certification for service design practitioners!

Continue reading