Verslag: Design moderne zekerheid

Een verslag van de SDN Netherlands evenement van 28 november 2018

Niks is zeker! Dat was duidelijk na een zeer geslaagde workout van het Service Design Network Netherlands op 28 november bij Aegon in Leeuwarden. Het thema was: design moderne zekerheid.


Christiaan Uythoven van Dio Agency nam ons eerst mee in de toekomstige wereld van Service design. En nam ook een deel van het onderzoek van Jasper Schelling (Hogeschool Rotterdam) in zijn verhaal mee. Ook het vakgebied Service Design is aan verandering en vernieuwing onderhevig. Het past zich aan de veranderende wereld aan en probeert deze tegelijkertijd voor te blijven door op de veranderingen vooruit te lopen. 


Daarna mochten we aan de slag met een case van Aegon die we in drie teams hebben voorzien van nieuwe mogelijkheden door er service design thinking en service design tools op los te laten. Bij de wrap-up bleken de drie totaal verschillende invalshoeken van de teams heel mooi op elkaar aan te sluiten. De uitdaging voor Aegon is nu hoe deze inzichten en verschillende designs in een werkend prototype om te zetten. In Q2 van 2019 zijn we weer uitgenodigd bij Aegon om te horen hoe zij hiermee verder zijn gegaan.

Related Headlines

SDN Global News SDGC19 Tickets for Sale

SDGC19 Tickets for Sale

Pick your preferred type of ticket or pack and get access to two buzzing and vibrant conference days with inspiring talks and intense workshops

Continue reading
SDN Chapters Why is Good Design so Hard to Do?

Why is Good Design so Hard to Do?

Our SDN DC chapter spends an evening with George Aye from Chicago's Greater Good Studio

Continue reading
SDN Chapters An Exciting New Opportunity as an Accredited Trainer!

An Exciting New Opportunity as an Accredited Trainer!

The SDN is excited to announce the launch of the SDN Academy (SDNA) concept globally and we are inviting our Accredited Trainers and Master Trainers to take part! Join us so that we can reach more people and spread valuable knowledge about service design.

Continue reading
SDN Chapters Exclusive SDN Members Event at SDGC19

Exclusive SDN Members Event at SDGC19

Like every year at the Service Design Global Conference we are hosting a special mini-conference as part of the global gathering exclusively for our valued members. And we couldn't be more excited.

Continue reading